fbpx
Таг: ад хок тело за медиуми

таг: ад хок тело за медиуми

Ад хок комисијата за медиуми не поведе прекршочни постапки

Ад хок телото за медиуми денеска одлучи да не поведе ниту една прекршочна постапка против медиумите за последните десет дена од известувањето од изборната кампања. Комисијата одби два предлози за поведување постапки, а во повеќето случаи комисијата едногласно гласаше против поведување постапка. Со оваа седница заврши оценувањето на работата на телевизиите и на радијата во врска со изборите. Според најавите, ад...

Прва одлука на ад хок телото за медиуми: Казна за МРТ поради емитување владини реклами

Ад кох телото за следење на медиумите во предизборниот период ја донесе својата прва одлука, односно поднесе предлог за изрекување прекршочна казна за Првиот програмски сервис на Македонската радиотелевизија (МРТ 1), поради емитување владини реклами. „Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, по поднесениот предлог од Привремената комисија за следење на медиумското претставување поднесе барање за поведување прекршочна постапка во...

НДМ ја оспори уставноста на изборот на членови на ад хок телото за медиуми

Политичката партија Народно движење за Македонија (НДМ) денеска до Уставниот суд поднела иницијатива за оценување на уставноста на изборот на членовите на ад хок телото за медиуми. Злате Војновски, член на извршниот комитет на НДМ, денеска на прес-конференција соопшти дека партијата смета оти одредбата од Изборниот законик за избор на четири члена на ад хок телото за медиуми по партиска...

МОН: Учениците да имаат скратени часови поради високите температури

Основните училишта да работат со скратени наставни часови до крајот на учебната година поради високите температури кои ја зафатија државата, препорачува Министерството за образование и наука (МОН). Од министерството препорачуваат:...