fbpx
Tag: вода

tag: вода

#Përgjegjësi është ujë pa arsen në Gjevgjeli

Banorët e Gjevgjelisë me vite konsumojnë ujë që është i ndotur me arsen. Edhe pse organizata joqeveritare “Arsena” vazhdimisht tërheq vërejtjen se uji për pije është i ndotur, Komuna e Gjevgjelisë madje në shtator të këtij viti shpalli tender për ndërtimin e sistemit të ri për furnizim me ujë të qytetit. Kryetari i Gjevgjelisë, Ivan Frangov, deklaroi se sistemi...

Tetovë: Etja dy-dekadëshe e tetovarëve për ujë

Si zgjohet kryetarja Teuta Arifi dhe si lahet pa ujë? Për kur premton se do ta zgjidhë, “njëherë e përgjithmonë” problemin e ujit? Të gjitha autoritetet lokale deri më tani kanë dështuar të sigurojnë ujë, dhe tani ka edhe problem tjetër – rrjeti i ujësjellësit në Tetovë shkatërrohet. Dy dekada, miliona euro nga qytetarët janë mbledhur për ujë të pa harxhuar,...

Sigurohen 20 ton ujë për mitingun e opozitës

Qytetarët filluan të grumbullohen për mitingun e opozitës, i cili për 1 orë pritet të filloj para Qeverisë. Sipas të dhënave të LSDM-së, për ndjekjen dhe raportimin e mitingun janë akredituar mbi 150 gazetarë nga vendi dhe jashtë. Për qytetarët janë siguruar rreth 20 ton ujë të ambalazhuar. Për momentin në skenë është bendi “Reporters” ndërsa paraqitje do të kenë edhe “Belize...

Në Shtip uji i ujësjellësit edhe më tej nuk është për konsumim

Sot priten rezultatet nga Instituti i shëndetit publik dhe vërtetimi për rregullsinë e ujit për pije nga ujësjellësi i qytetit në Shtip. Në ndërkohë, uji, tanimë katër ditë, është i ndaluar për pije dhe mund të përdoret vetëm si ujë teknik. “Reshjet e mëdha vërshuan puset prej ku me ujë të pijshëm furnizohen banorët e Shtipit. Uji nga aspekti bakteriologjik...

Lundrim apo ecje mbi liqenin e akullt

Alpinisti Tomas Nunuk dhe miku i tij bënë një incizim fantastik, i cili tregon se si duket ecja mbi liqenin e ngrirë dhe të pastër si kristali. Video- incizimi, i cili për tre ditë në “Youtube” është shikuar më shumë se 1.9 milion herë, është incizuar në liqenin e malit slloven “Visoki Tatri”. Uji i liqenit është aq i pastër...