fbpx
Tag: слобода

tag: слобода

 “E-shoqëri” : Patjetër duhet të ketë baraspeshë mes lirisë së të shprehurit dhe të drejtës për privatësi

Fondacioni Metamorfozis dhe Instituti ndërkombëtar për të drejtat e njeriut dhe paqe nga Kaeni e organizojnë konferencën ndërkombëtare e-Shoqëri.mk në Shkup. Kjo është konferenca e 11-të me radhë e-Shoqëri.mk, ndërsa tema e konferencës së sivjetme është “Liria dhe privatësia në internet”. Ambasadorja e Francës në vend, Lorens Oer thotë se interneti është mënyrë e re e dialogut dhe informimit, por se...

Orav: Maqedonia ka problem me demokracinë, lirinë dhe drejtësinë

Ambasadori i BE-së në Maqedoni, Aivo Orav, deklaroi se shteti ka probleme serioze në pikëpamjen e vlerave të demokracisë, lirisë dhe të drejtave të cilat po i promovon Bashkimi Evropian. Orav në debatin “BE duhet të zgjerohet dhe t’i përfshijë vendet e Ballkanit Perëndimor” tha se momentet e vetme pozitive nga viti i kaluar për vendin janë protestat e qeta...

Freedom House”: Maqedonia është pjesërisht vend i lirë

“Freedom House” njoftoi se vitin e kaluar është vërejtur rënie “shqetësuese” e lirisë, ndërsa sipas tyre, më pak vend i lirë është Siria ndërsa invazioni rus ndaj Ukrainës vlerësohet si goditje ndaj demokracisë. Në raportin e sivjetmë me titull “Refuzimi i demokracisë: Kthimi i grushti të hekurt”, thuhet se numri në rritje i sulmeve terroriste dhe intensifikimi i taktikave agresive...