fbpx
Tag: Regjistrim

tag: regjistrim

Trajçevski: Portalet nuk ka nevojë të rregullohen, por vetëm të regjistrohen

Është i pamundur rregullimi i portaleve në internet, theksoi Zoran Trajçevski, drejtori i Agjencisë për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) në takimin e sotëm publik, ku ai i prezantoi aktivitetet për tremujorin e katërt me theks në monitoringun mediatik për zgjedhjet lokale. – Nuk bëhet fjalë për rregullim, por më së shumti për regjistrim dhe njoftim. Konsiderojmë se është...

Parlamenti Evropian kërkon tranzicion transparent të pushtetit dhe regjistrim

Me 54 vota “për” dhe tetë “kundër”, Komiteti për punë të jashtme i KE-së (AFET) sot miratoi propozim- rezolutën për avancimin e R. së Maqedonisë në integrimet evropiane në vitin 2016-të, njofton MIA. Euro- deputetët paraprakisht miratuan 28 amendamente kompromisi dhe sot të gjitha i miratuan ndërsa në to ka më shumë terme “Maqedoni”, “maqedonas”, por gjithashtu edhe parashikim se...

OJQ Infoqendër: Regjistrimi i popullsisë duhet të jetë prioritet i Qeverisë së re

“Maqedonia është vendi i vetëm në Evropë që nuk ka regjistrim të popullsisë tanimë 14 vite dhe ky operacion i rëndësishëm statistikor nuk e ka vendin e duhur në programet e partive dhe koalicionet” thuhet një njoftimin e OJQ Infoqendër. “Prioritet urgjent i qeverisë së re, mes tjerash, duhet të jetë zbatimi i regjistrimit të popullatës, sipas të gjitha standardeve...

MPB sqaron: Emigrantët nga Gjevgjelia deri në Austri nuk do të dërgohen me linjë të drejtpërdrejtë

Transporti emigrantëve  nga Gjevgjelia deri në Austri nuk do të bëhet me linjë të drejtpërdrejtë, por secili vend i rutës të Ballkanit Perëndimor në veçanti do të organizoj transportin e emigrantëve deri në destinacionin e tyre final, ku kanë qëllim të kërkojnë azil, shpjegojnë për “Meta” nga MPB. Ajo që është arritur si marrëveshje në takimin e sotëm të drejtorëve...

Emigrantët në mënyrë të standardizuar të regjistrohen dhe të filtrohen

Konfirmim të regjistrimit të standardizuar të emigrantëve, me të dhëna biometrike dhe me kritere të definuara që ata duhet t’i plotësojnë që të mund të transitojnë nëpër vendet e rutës ballkanike deri në shtetet e BE-së ku planifikojnë të aplikojnë për azil. Kjo ishte tema e takimit të drejtorëve të policive të Maqedonisë, Austrisë, Kroacisë, Sllovenisë dhe Serbisë, që sot...

Jolevski: Së shpejti do të kemi pajisje për regjistrim biometrik të refugjatëve

Ministri i mbrojtjes Zoran Jolevski sot vizitoi njësinë e aviacionit të ARM-së. Ai nga Petroveci paralajmëroi se pret që ditët e ardhshëm të marrim pajisje për regjistrim biometrik të refugjatëve që hyjnë në vend. Siç tha Jolevski, kjo do të përmirësoj kontrollimin e personave të dyshuar që e kalojnë kufirin me Maqedoninë.

Maqedonia aktivizon filtrat e e kuotave ditore të për kalimin e refugjatëve?

Raporti shtetëror i Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB) për numrin e imigrantëve, të cilëve dje iu janë dhënë vërtetim për  të kërkuar azil tregon se policia në kufirin jugor, regjistron vetëm shtetas nga Siria, Afganistani dhe Iraku. “Gjatë periudhës prej orës 00.00 deri 24.00 të 19 nëntorit viti 2015, janë dhënë 2.589 vërtetime për shtetas të huaj. Sipas nënshtetësisë...

MPB: Katër persona me emrin Ahmad Almohamed kanë kaluar përmes Maqedonisë

Policia maqedonase ka regjistruar katër refugjat me prejardhje siriane që kanë tranzituar përmes Maqedonisë me emrin Ahmad Almohamed i cili dyshohet se ka kryer sulmin kamikaz në Paris, të premten e kaluar, njoftojnë për “Meta” nga MPB. Prej këtij dikasteri në të gjithë katër rastet, personat kanë pasur të dhëna të ndryshme dhe se kanë pasur dokumente greke, por jo...

Autoritet maqedonase janë më të fshehtë rreth kamikazit në Pairs

Shtetasi i Sirisë Ahmed Almuhamed, për të cilin supozohet se është njëri nga terroristët në Paris, ka kaluar nëpër territorin e Maqedonisë, akoma mbetet misteri, për të cilën autoritetet maqedonase ende po heshtin. Greqia dhe Serbia dje konfirmuan se personi me këtë identitet, i cili ka kaluar nëpërmjet të ashtuquajturës marshutës ballkanike së refugjatëve, është regjistruar nga shërbimet e tyre...