fbpx
Tags ОЈО

Tag: ОЈО

Gazetarët e padisin shtetin pasi që nuk i dënoi dhunuesit e 27 prillit

Në fund të prillit tre gazetarë – Natasha Stojanovska, Dushica Mrgja dhe Goran Tërpenoski, viktima të ngjarjeve të dhunshme në Kuvend me 27 prill të vitit 2017, kanë ngritur padi private kundër shtetit për shkeljen e të drejtës për lirinë e shprehjes dhe kërkuan kompensim të dëmit jomaterial. Padia është ngritur në shenjë të pakënaqësisë prej Prokurorisë publike themelore në...

Mbrëmë orën policore nuk e kanë respektuar 133 persona, MPB të gjithëve iu ka shqiptuar gjoba

Ministria e punëve të brendshme (MPB) gjatë 24 orëve të kaluara ka regjistruar se 133 persona nuk e kishin respektuar orën policore, shumica e tyre në Shkup (44). Për shkak të mosrespektimit të ndalimit të lëvizjes ndërmjet 21 deri në 5 të mëngjesit, janë arrestuar 26 persona, kundër 33 personave do të parashtrohen kallëzime përkatëse penale, kundër tre personave...

DAP dhe MPB me urdhër nga Prokuroria Publike kontrollojnë OJQ-të për paratë e USAID-it

Në më shumë se 20 organizata civile ende prezent janë inspektorët e Drejtorisë së të Ardhurave Publike, ndërsa shqetëson fakti që në javën e fundit, 13 organizata janë financiar nga policia financiare dhe pjesëtarët e MPB-së me kërkesë nga Prokuroria Publike, deklaroi sot drejtorja ekzekutive e Fondacionit “Shoqëri e Hapur”, Fani Karanfilova- Panovska, pas promovimit të projektit “Aleanca qytetarëve...

Dimovski: Prokuroria dhe gjykatat janë të pavarura

„ Në takimin e djeshëm të grupit punues, nëse nuk gaboj e shtata me radhë. Të ish anëtarëve të LSDM-së ose do të vinin dhe menjëherë do të largoheshin ose fare nuk do të shfaqeshin. Shkaku për të cilin nuk informohet opinion I gjerë për këto takime është që të ketë të jenë sa më cilësore” , deklaroi sot...