fbpx
Tag: ММФ

tag: ММФ

Komisioni Evropian ka shkurtuar 27,1 milionë euro nga IPA Fondet për Maqedoninë

Komisioni Evropian ka vendosur të shkurtoj 27,1 milionë euro nga IPA Fondet për Maqedoninë, njofton Alsat-M. Komisioni Evropian ka njoftuar Qeverinë e Maqedonisë ndërsa sipas informacioneve të këtij mediumi planifikohet shkurtim edhe për 50 milionë euro tjerë nga IPA- Fondet. Zyra evropiane që është kompetente për hetimet e mashtrimeve pranë KE-së, OLAF ka konfirmuar se po zhvillon hetim për shpërdorim të...

Para kohe shlyhet borxhi ndaj FMN-së

Republika e Maqedonisë  para kohe edhe në tërësi e ka paguar borxhin ndaj Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN). Me transaksionin e djeshëm në Uashington, është dërguar edhe kësti i fundit nga linja kreditore për përkujdesje, me vlerë prej 174 milionë dollarëve. Me këtë, siç kumtoi sot zëvendëskryeministri dhe ministri i Financave Zoran Stavreski, janë kursyer pesë milionë euro në interesa dhe...