fbpx
Tag: Mbyllje

tag: mbyllje

Greqia në Maqedoninë sheh si aleat kundër mbylljes së kufirit

Rriten shqetësimet dhe frika në Greqi pas paralajmërimeve njëanëshe të një pjesë të vendeve të BE-së se nëse ka nevojë, javët e ardhshëm do të kërkojnë Maqedonia të mbyll kufirin jugor, me çka do të ndalohej fluksi i emigrantëve përmes rutës ballkanike. Në lidhje me këto paralajmërime, autoritetet greke shohin me kënaqësi ndaj politikës maqedonase rreth çështjes së mbylljes...

Kurc: Nëse ka nevojë, do të hapen kampe refugjatësh në Maqedoni

Austria në disa javët apo muajt e ardhshëm do të arrijnë kufirin e pranimit të refugjatëve në nivel vjetor (37.500) dhe do ta mbyll kufirin- deklaroi shefi i diplomacisë austriak, Sebastian Kurc në konferencën e përbashkët me ministrin e jashtëm Nikolla Poposki. “U dakorduam që Austria të japë mbështetje dhe atë jo vetëm presonel nga radhët e policisë dhe ushtrisë...

Për tre muaj janë shuar 1300 kompani

Të dhënat e fundit e Regjistri qendror të Maqedonisë tregojnë se për 3 muajt e parë të vitit në bazë vullnetare janë mbyllur 1343 kompani, shkruan “Koha”. Nga ana tjetër, nga janari i këtij viti, deri në fund të marsit janë hapur 1878 biznese të reja Krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, ka rritje prej 15%