fbpx
Tag: GjykataKushtetuese

tag: GjykataKushtetuese

“Hajde” në Gjykatën Kushtetuse dorëzoi më shumë se 6000 parashtresa

Honoraristët kërkuan nga Gjykata Kushtetuese t’i anulojë ligjet me të cilat edhe kjo kategori e qytetarëve paguajnë kontribute. Në marshin protestues deri në Gjykatë, ishin theksuar më shumë parulla midis të cilave se honoraristët tanimë nuk jetojnë, por vetëm mbijetojnë. “Bukën na keni marrë”; “Nuk ka drejtësi, nuk ka paqe.” Të bashkuar me parullën “JO për ligjet jo-kushtetuese për honoraristët”, disa...

Ngjyrosja e gishtit, joligjore dhe kundër Kushtetutës

Shënuesi i takon së kaluarës. Në zgjedhjet e ardhshme votuesit nuk do të mbartin më ngjyrën e zezë në gishtin e dorës, që u vendos si praktikë nga zgjedhjet e kaluara parlamentare dhe presidenciale, si parandalim që qytetarët të mos votojnë më shumë herë. Anëtarët e Gjykatës Kushtetuese morën vendim njëzëri për shfuqizimin e dispozitave të Kodi Zgjedhor që parashikonin...

Vranishkovski do të dalë, çfarë do të merr për kthim Kisha Ortodokse Maqedonase

Kryepeshkopata e Ohrit (KOM-KO)? Thirrja e Sinodit të Kishës Ortodokse Maqedonase - Kryepeshkopata e Ohrit (KOM-KO) tek autoritetet kompetente të shtetit për mëshirë për peshkopin e zhveshur Jovan Vranishkovski, në emrin e "qëllime të lartë", për një periudhë të shkurtër e gjeti vendin e saj. Pasi vuajti tre vjet e dy muaj, apo më shumë se gjysma e pesë...

Përgatitet peticion për Ligjin e honorareve të arrijë në Gjykatën Kushtetuese

Peticion në Gjykatën Kushtetuese për kontestimin e zgjidhjeve ligjore për honoraristët, përgatitin një pjesë e sindikatave, organizatave joqeveritare dhe shoqatave civile të cilat protestuan kundër pagesës së kontributeve për honorarët. Në përputhje me ndryshimet ligjore, një pjesë e honoraristëve të ardhurat e të cilëve janë më të larta nga paga minimale në vend, janë të obliguar të paguajnë kontribute për...