fbpx
Tag: финансии

tag: финансии

Qeveria e shqyrton mundësinë për rritje të mjeteve financiare për sektorin civil

Në seancën e sotme të Qeverisë së RMV-së është sjellë teksti i ri i programit për financim të aktiviteteve të shoqatave dhe fondacioneve për vitin 2019, me shtesë, sipas së cilës, shqyrtohet afati sipas së cilit shoqatat dhe fondacionet deri te sekretari gjeneral do të duhet të dorëzojnë raport për shfrytëzimin e mjeteve, nga 30 qershori i vitit 2020...

Partitë nuk kanë dorëzuar shpenzimet për shërbime komunale, komunikacionit dhe transportit

Një pjesë e madhe e partive nuk kanë dorëzuar shpenzimet për shërbime komunale, komunikacionit dhe transportit, tregon raporti i “Transparencë Maqedoni”, që kryen vëzhgimin e shpenzimeve të partive politike nga buxheti. “Tetë parti politike nuk kanë treguar shpenzimet për shërbime komunale dhe ngrohje dhe aq parti (Koalicioni i VMRO DPMNE-së, BDI-së, koalicioni VMRO për Maqedoni, koalicioni Aleanca për Shqiptarët, PPD,...

“Civil” kërkon partitë t’i njoftojnë burimet e financimit të fushatave

Nga "Civil" theksojnë se në Maqedoni po zhvillohet fushatë shumë e shtrenjtë parazgjedhore ndërsa partitë politike nuk ofrojnë të dhëna për burimet e financimit. "Zhvillohet fushatë e shtrenjtë, jo- transparente, askush nuk e din se prej ku vijnë paratë për fushatat. Ne tentuam t'u dërgojmë kërkesë të gjitha partive, që të tregojnë burimin e financimit. Për fat të keq, nga...

Partitë fshehin prej ku i financojnë fushatat, që kushtojnë rreth 1 milionë euro

Presidenti amerikan Donald Tramp në fushatën zgjedhore ka shpenzuar 600 milionë dollarë ndërsa kundër- kandidatja e tij, Hilari Klinton më shumë se 1 miliardë euro. Ndërsa në Maqedoni për fushatat zgjedhore të kandidatëve të partive më të mëdha politike për zgjedhjet presidenciale në vitin 2014-të janë shpenzuar rreth 1 milionë euro. Për fushatën zgjedhore e Gjorgje Ivanovit, VMRO DPMNE ka...