fbpx
Tag: Enti shtetëror i statistikës

tag: Enti shtetëror i statistikës

Maqedonia e Veriut vitin e kaluar ka investuar 8 mln euro në mbrojtje të ajrit, industria ka marrë pjesë me 1,3 mln euro (Infografik)

Edhe përkrah asaj që për ajrin e ndotur në Maqedoninë e Veriut flitet shumë në opinion, investimet në mbrojtjen e ajrit janë të pakta. Vitin e kaluar si shpenzime dhe investime për mbrojtje të ajrit janë regjistruar rreth 8 milionë euro, tregojnë të dhënat më të reja të Entit Shtetëror të Statistikës. Industria dhe prodhuesit e specializuar në gjithë...

Shkalla e papunësisë është 26,8%

Në tremujorin e dytë të vitit 2015-të, popullata aktive numëron 956.174 persona, prej të cilëve 699.578 të punësuar ndërsa 256.596 të papunë, publikoi Enti shtetëror i statistikës. Shkalla e aktivitetit në këtë periudhë është 57%, shkalla e punësisë 41,7% ndërsa ajo e papunësisë 26,8%.