fbpx
Tag: долгови

tag: долгови

Me borxhet që ka, Hekurudhën mund të na e “privatizojnë” me përmbarimit të detyrueshëm

Borxhet që i ka grumbulluar humbësi më i madh në vend, Hekurudhat e RMV-Transporti janë të larta sa Mont Everesti. Nëse autoritetet shtetërore nuk ndërmarrin urgjentisht masa konkrete për riparimin e tyre, hekurudha nuk do të ketë nevojë të privatizohet ose të lidhë partneritet privat publik për transformimin e vet, për shkak se përmes përmbarimit të detyrueshëm mund të...

Auditorët shtetërorë zbuluan kaos në punën e Komunës së Strugës

Llogaria bankare e komunës së Strugës është bllokuar që nga gushti i vitit 2010, pas një vendimi të gjykatës nga Gjykata Themelore e Strugës për kredi të miratuar në vitin 2000 për “Proakva Strugë” që ka kap shumën e përgjithshme prej 3.7 milionë euro, kanë zbuluar Auditorët shtetërorë në raportin për funksionimin e komunës gjatë vitit 2018, njofton Meta.mk. Kredia...

RTM-ja zhytet në borxhe, UER-i fut sanksione dhe ndalesa

"Radiotelevizioni i Maqedonisë tashmë nuk mund t'i shfrytëzojë shërbimet e Unionit evropian të radiodifuzionit për shkak të borxhit të papaguar. Kjo do të thotë se rrezikohet e gjithë skema programore e transmetuesit nacional. Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Damjan Mançevski, për PINA-n thotë se nuk i dijnë borxhet e përgjithshme të televizionit, prandaj duhet të bëhet një revizion...