fbpx
Tag: барања

tag: барања

Në tremujorin e parë janë parashtruar 109 ankesa nga kërkues të informatave me karakter publik, dhjetëra janë prej gazetarëve

Krahas asaj që në periudhën që kaloi i ka zgjedhur të gjitha lëndët e mbetura, Agjencia për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë te informatat me karakter publik në afatin e paraparë i zgjidh edhe ankesat të cilat arrijnë në këtë moment, informojnë për “Meta.mk” nga Agjencia. Në tremujorin e parë të vitit 2020, në Agjenci janë parashtruar 109...

Poposki: Qeveria do të veproj sipas një pjese të kërkesave të Turqisë

Qeveria në seancë të mbyllur ka marrë vendim që të veproj sipas disa nga kërkesat e Turqisë që u porositën pas puçit të pasuksesshëm, deklaroi ministri i jashtëm Nikolla Poposki për radio “Evropa e Lirë”. Poposki tha se s’mund të komentoj vendime të marra në seancën të mbyllur qeveritare dhe për këtë s’mund të thotë çfarë më saktë ka kërkuar...

Gjykata kërkon ta dëgjoj “bombën” që të shqiptoj paraburgim për Grujovskin dhe Jankulloskën

Gjykatësja me procedurë paraprake hodhi poshtë kërkesat e Prokurorisë speciale dhe nuk caktoi masën e paraburgimit për Goran Grujovskin si dhe masat e kujdesit për katër të dyshuarit tjerë në rastin “Fortesa”, mes të cilëve edhe ish ministrja e brendshme, Gordana Jankulloska. Gjykatësja Aleksandra Pop- Stefanov e cila vepronte me kërkesë të PSP-së, vendimin e saj e bazon në kompetencën...

ShGM kërkon hetim të ri për vdekjen e Nikolla Mlladenovit

“Institucionet duhet të formojnë komisioni të përzier të pavarur, që do të çoj në hetim të ri me qëllim që t’i refuzoj apo konfirmoj dyshimet në opinion se gazetari Nikolla Mlladenov nuk ka vdekur në aksident trafiku, por se ndaj tij është kryer atentat” qëndron në njoftimin e Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë (ShGM), publikuar me rastin e Ditës...

Paralajmërohet protestë kundër ndryshimeve të Ligjit për honorarë

Nëpër rrjetat sociale është duke u organizuar protestë kundër ndryshimeve në Ligjit për të paguar kontribute për honorarë. Protesta është caktuar për të hënën e ardhshme më 22 dhjetorë ndërsa do të fillojë prej para Parlamentit, pas çka do të vazhdoj deri Ministria e Punës dhe Politikës Sociale deri tek Qeveria. Nëpër rrjetat sociale është vendosur shpallja “Kartë për solidaritet të...