При полициска акција за апсење, утрово во тетовското село Ларце бил убиен Ј.Р. (38) од селото Ларце. Тој пред да биде застрелан фрлил бомба кон полициските специјалци, соопшти МВР.

Според полицијата, против сега убиениот во периодот од 2000 до 2016 година биле поднесени шест кривични пријави за вкупно 16 тешки форми на кривични дела. Бил пријавен за убиство и убиство во обид, за киднапирање, за недозволено држење на оружје или распрскувачки материи и за тешки кражби и нанесување телесни повреди.

Пред денешната акција имало четири обиди да биде уапсен, меѓутоа тој пружал отпор и тие акции биле безуспешни.

Акцијата почнала утрово во неговата куќа, при што при апсењето фрлил рачна бомба кон полицајците а потоа се дал во бегство, облечен во панцирен елек, вооружен со автоматска пушка со три рамки со куршуми за автоматска пушка, со карабин, како и пиштол марка ТТ 7.62 со рамка куршуми и четири рачни бомби.

Полицајците тргнале по него и при повторниот обид да биде уапсен на 200 метри од неговата куќа, почнал да пука и повторно се обидел да фрли рачна бомба, но бил застрелан.