fbpx
Таг: уметница

таг: уметница

„Страв од непознатото“, деветта изложба на уметницата Христина Маркоска

Уметницата Христина Маркоска ја имаше својата деветта изложба насловена како „Страв од непознатото“, во Домот на културата АСНОМ во Гостивар. Маркоска дипломирала на Факултетот за ликовни уметности на смерот вајарство, во класата на проф. Жарко Башески, а магистрирала во2013, под менторство на проф. Гоце Наневски. „Симболизмот може да го издвоиме како круцијален елемент во најновиот проект на Христина Марковска насловен...

Излезе играта „Senua’s Saga: Hellblade 2“

Излезе играта „Senua's Saga: Hellblade 2“, изработена од фирмата Ninja Theory. Во играта контролирате женски лик со проблеми со менталното здравје. Сенуа има свое алтер его што ја води...