fbpx
Таг: Сузана Тратник

таг: Сузана Тратник

Објавена збирката на раскази „Два света“ од Сузана Тратник

Издавачката куќа „Готен“ ја објави збирката раскази „Два света“ од словенечката писателка Сузана Тратник, во превод на Дарко Јан Спасов. Како и во другите нејзини книги, и во „Два света“ авторката се занимава со лезбијските искуства и прашањата поврзани со општествените норми. Хомосексуалната перспектива е дадена низ призмата и на младешкиот и на возрасниот живот. Ликовите во книгата како...

Владимир Путин во посета на Виетнам

Рускиот претседател Владимир Путин пристигна во Виетнам, каде ќе се сретне со лидерите на владејачката Комунистичка партија. Со оваа посета, рускиот претседател ја завршува својата кратка тура на официјални...