fbpx
Таг: Совет за јавни финансии

таг: Совет за јавни финансии

Владата формира Совет за јавни финансии и реши 112 да биде број за итни повици

На денешната седница, Владата донела одлука да се формира Совет за управување со јавни финансии, на предлог на Министерството за финансии. Овој совет совет е клучно тело од структурата за управување, координација, следење и известување за спроведувањето на Програмата за реформа на управувањето со јавни финансии, соопштуваат од владиниот Сектор за информирање на јавноста. Владата исто така донела одлука да...

Ансамблот на албански песни и ора и Советот за јавни финансии денеска на владина седница

Владата денеска ќе ја одржи 53. редовна седница, на која, според најавата, има вкупно 73 точки на дневен ред, меѓу кои и предлог-одлуките за формирање на Совет за управување со јавните финансии и за основање на национална установа „Ансамбл на албански народни ора и песни во Република Македонија“. Министрите денеска ќе ја разгледуваат и информацијата за квалитетот на воздухот за месец...

ЦУК: Спасен овчар и стотина негови овци, биле заглавени на остров на надојдената Црна Река

Центарот за управување со кризи соопшти дека е спасен овчар кој, заедно со неговите овци, ненадејно се нашол на речен остров, откако реката Црна надошла. „На Единствениот број за итни...