fbpx
Таг: Северна Македонија Стопанска комора

таг: Северна Македонија Стопанска комора

Политичките и безбедносни предизвици во државата, тема на Школата за политики

Актуелните и идни политички и безбедносни предизвици во С. Македонија, биле тема на која зборуваше претседателот Стево Пендаровски на денешниот втор модул на Школата за политики за 2023 година, кој се одржа во Охрид. Како што информираат од неговиот кабинет, тој во своето обраќање зборувал за состојбите во контекст на политичкиот дијалог во земјата и на состојбите и предизвиците...

„Сајбер шејк“ дебата: Со растот на моќта на компјутерите, дипфејк ќе стане секојдневие

Дипфејк ќе стане секојдневние. Со раст на моќта на компјутерите, алгоритмите се усовршуваат. Потребни се кампањи со кои ќе се едуцира населението да внимава кога консумира вести, а во...