fbpx
Таг: СексуалнаОриентација

таг: СексуалнаОриентација

Објавен првиот прирачник за предавање на контроверзни теми во училница

Предавање и дискусија на контроверзните теми сè уште претставува предизвик за наставниците од училиштата во нашата земја, па затоа дури 86 отсто од учениците никогаш немале можност да разговараат за тековни општествени прашања во рамки на образованието. За да се надмине ваквата состојба, Здружението LEAD го издаде првиот прирачник за предавање на контроверзни теми во училница, наменет за наставници и...

Поповска: ЛГБТИ луѓето се оставени како сираци од својата држава

Пратеничката Лилјана Поповска од ДОМ денеска изјави дека Законодавно-правната комисија на Собранието го губи својот кредибилитет. Поповска вели дека при сите нејзини аргументи, Комисијата ги одбива дополните на Законот за спречување и заштита од дискриминација со зборовите сексуална ориентација и родов идентитет, како основи за дискриминација. - Со ова дозволувате ЛГБТИ луѓето да бидат оставени како сираци од својата држава...

Сите кои се сведоци или жртви на говор на омраза да ги пријават случаите

По повод 22 јули, Европскиот ден на жртвите на криминалот од омраза, Комисијата за заштита од дискриминација ги повика сите граѓани кои се сведоци или жртви на инциденти од говор на омраза да ги пријават случаите, со оглед на тоа што, како што посочуваат од Комисијата, и дискриминацијата преставува мотив за кривични дела од омраза. - Комисијата за заштита од...

Експанзијата на Елден Ринг најавена за 20 јуни, преднарачки може да се прават уште сега

Експанзијата на Елден Ринг „Shadow of the Erd Tree“ е најавена за 20 јуни, но преднарачки на Steam може да се прават уште сега. Ви ја препорачуваме основната верзија...