fbpx
Таг: СЕЕМО

таг: СЕЕМО

Меѓународните новинарски организации со осуда за обидите на Албанија да ја попречи слободата на медиумите

И покрај јавниот револт, власта во Албанија се обидува да ги протурка многу проблематичните медиумски закони, со што се создава огромен ризик за загрозување на слободата на печатот, реагираат европските и светските новинарски асоцијации. Европската федерација на новинари (European Federation of Journalists - EFJ), Репортери без граници (Reporters Without Borders - RSF), Европскиот центар за слобода на печатот и медиумите...

Македонските амбасадори под притисок за случајот „Кежаровски“

По повикот на Меѓународната федерација на новинари, новинарските здруженија и синдикати низ светот пишуваат писма до македонските амбасадори во нивните земји. „Ако новинарите од Македонија ја оценат одлуката на Апелацискиот суд за случајот „Кежаровски“ како неправедна или дека се прекршени човекови права, Норвешкиот синдикат ќе побара од норвешката дипломатија да се вклучи и да го разгледа случајот“, кажала Ева Стабел,...

На вебинар за „сајбер чистка“ ќе дознаете како да се брише „дигиталната прашина“

Живееме во време кога да се одржува сајбер хигиена е исто како да се одржува лична хигиена. Taa мора редовно да се одржува, а веќе кога ќе премине во...