fbpx
Таг: одоговорност

таг: одоговорност

Јанева побара да може и политичките партии кривично да одговараат

Актуализирање на кривичната одговорност на политичките партии како неопходна алатка во борбата против корупцијата побара денеска првиот човек на Специјалното јавно обвинителство, Катица Јанева. Зборувајќи на меѓународна конференција во Скопје посветена на борбата против корупцијата, Јанева рече дека кривичната одговорност теоретски е овозможена во Кривичниот законик на РМ, каде во член 122, став 6, и партиите се дефинирани како правни...

Синдикатите на пет универзитети најавија протест заради непотпишување на колективниот договор

Вработените на пет универзитети најавија протест за утре како израз на незадоволство што со нив не е потпишан колективен договор. Синдикатите на Универзитетот во Тетово, „Гоце Делчев“ од Штип,...