fbpx
Таг: новина

таг: новина

Пред почетокот на учебната година, 40 наставници учат да го користат новиот е-дневник

Cè уште се прават тестирања на новите софтверски решенија, кои од есеноска треба да го подобрат функционирањето и работата на електронскиот дневник. Мета.мк ги праша одговорните лица во Министерството за образование и наука (МОН), од кога ќе стартува примената на новиот дневник, во кој наставниците треба да ја водат целата педагошка евиденција во текот на целата учебна година. Од...

На час по физичко во „Киро Глигоров“: Правилни вежби за помали деформитети кај децата

Дваесет и пет деца влегуваат во сала и нестрпливо чекаат да започне часот по физичко образование. Наставникот Кристијан Здравковски, кој го предава овој предмет, ги реди на линија пред да започнат да ги прават вежбите за загревање и координација. Сите го гледаат внимателно и полека ги следат неговите насоки. Нивната одделенска наставничка Весна Чижбановска-Трифуновска, пак, седи на клупата и...

Владата ги отвори седниците – дневниот ред и записниците достапни на интернет

Јавноста од денеска има можност да ги види дневните редови и заклучоците од сите седници на Владата на нејзината официјална интернет страница. Ваквата новина Владата ја соопшти попладнево, преку својот „твитер профил“. На интернет-страницата е додадено ново „прозорче“ - „Седници на Влада“, каде во табела се наведени датумите, дневниот ред и записниците и соопштијата од седниците со можност за преземање на...

Се испорачуваат учебниците за од прво до седмо одделение, учениците ќе ги добијат навремено

Министерството за образование и наука (МОН) соопшти дека во тек е испораката на сите учебници од прво до седмо одделение кои досега се одобрени од Националната комисија за учебници...