fbpx
Таг: Млад земјоделец

таг: Млад земјоделец

За првпат младите кои ќе добијат грант за „Млад земјоделец“ ќе имаат авансна исплата од 40 отсто

Во тек е јавниот повик за Мерката 112 „Помош за млади земјоделци за започнување на земјоделска дејност“ позната како мерка „Млад земјоделец“ од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ). Мерката, како што соопштија од министерството, овозможува финансиска поддршка во форма на грант до 600.000 денари од прифатливите трошоци по поединечен корисник....

НСЗР најавува штрајк доколку нема линеарно зголемување на платите

Правилно и законски да се исплати платата, согласно Законот за минимална плата, побара Независниот синдикат на здравствени работници на денешната прес-конференција. Независниот синдикат при КСОМ најави протести за време на...