fbpx
Таг: корпуција

таг: корпуција

Анкета: Медиумите во Македонија се подложни на корупција и зависни од политика

Медиумите во Македонија се зависни од политичките влијанија, но и се корумпирани. Ваква е перцепцијата на граѓаните што биле анкетирани во рамкитете на „Балкански барометар 2017“ – истражување на јавното мислење во Југоисточна Европа, што веќе трета година по ред го спроведува Регионалниот совет за соработка – оперативно тело на земјите од регионот. Според истражувањето, дури 72 отсто од граѓаните...

На антивладин протест во Москва, уапсен опозиционерот Навални

Рускиот опозиционер Алексеј Навални е уапсен во Москва на антикорупциски протест кој тој го организирал. Во повеќе градови низ Русија се одржуваат протести против корупција на владини службеници, а десетина демонстранти се уапсени откако опозицијата ги повика луѓето да излезат на улица во знак на протест поради корупцијата и да побараат оставка од премиерот Димитри Медведев. https://twitter.com/davidfilipov/status/845961540230623233 Во фокусот на протестите се...

Уставниот суд поведе постапка за уставноста на измените на Законот за облигациони односи

Уставниот суд денеска одлучи да поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Изгласано е времено запирање од...