fbpx
Таг: Комисија за употреба на имиња на личности

таг: Комисија за употреба на имиња на личности

Лога го потпиша решението за неусогласеност на името на Здружението „Цар Борис III – Охрид“

Министерот за правда Кренар Лога, врз основа на добиеното негативно мислење од Комисијата за употреба на имиња на личности, го потпиша решението за неусогласеност за употреба на името Цар Борис III во називот на Здружението за афирмација на културните вредности на македонските бугари Цар Борис III Охрид. Комисијата за употреба на имиња на личности смета дека евентуалното именување на здружението...

Името на БКЦ „Иван Михајлов“ неприфатливо, „пресече“ комисијата на Министерството за правда

Комисијата за употреба на имиња на личности, која беше формирана од Министерството за правда по бурните реакции во македонската јавност за имињата на бугарските клубови, даде негативно мислење за употреба на името Иван Михајлов поднесено од здружението Културен Центар „Иван Михајлов“ - Битола. Од комисијата објаснуваат дека Заклучокот од седницата ќе се проследи до министерот за правда, кој ќе треба...

На вебинар за „сајбер чистка“ ќе дознаете како да се брише „дигиталната прашина“

Живееме во време кога да се одржува сајбер хигиена е исто како да се одржува лична хигиена. Taa мора редовно да се одржува, а веќе кога ќе премине во...