fbpx
Таг: колекционерски цели

таг: колекционерски цели

Народна банка издаде и пушти во оптек нови ковани пари за колекционерски цели

Народната банка ја известува јавноста дека се издадени и се пуштени во оптек кованите пари за колекционерски цели „Деловен успех и среќа“, „Вештачка интелигенција“ и „Среќен роденден“. Цената на кованата пара „Деловен успех и среќа“ изнесува 3.000 денари, на кованата пара „Вештачка интелигенција“ изнесува 3.200,00 денари, а на кованата пара „Среќен роденден“ изнесува 4.000,00 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени...

Народна банка пушти во оптек нови ковани пари за колекционерски цели

Народна банка го издаде и го пушти во оптек комплетот ковани пари за колекционерски цели наречен „Триптих“. Исус Христос, Богородица и Св. Никола Чудотворец се на монетите за колекционерски цели „Триптих“. Цената на комплетот изнесува 4.500 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Македонија.

Kована пара „Мајка Тереза“ за колекционерски цели е пуштена во оптек

Народна банка издаде и пушти во оптек кована пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“. Народната банка ја издаде оваа кована пара по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица кое е предвидено за септември оваа година. Цената на кованата пара „Мајка Тереза“ изнесува 3.500 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Македонија.  

Народна банка пушти во оптек нова кована пара

Народната банка ја пушти во оптек кованата пара за колекционерски цели „владимирска“ од серијата „Икони на Пресвета Богородица“. Оваа кована пара е изработена од сребро, а цената на „владимирска“ изнесува 3.800 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Република Македонија.

Народна банка пушти во оптек монети за колекционерски цели

Народната банка издаде и пушти во оптек ковани пари за колекционерски цели „Александар“, „Ана“, „Димитар“ и „Елена“ од серијата „Ден на Ангел“. Овие ковани пари се изработени од сребро, a цената изнесува 3.500 денари. Монетите за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање.

Деновите од изборите ќе се одработат, учениците подолго ќе престојуваат во училиште

Министерството за образование и наука информира дека наставата од деновите на гласање - 24 април и 8 мај, како и од 30 ноември кога беше организиран Самитот на ОБСЕ...