fbpx
Таг: истополови заедници

таг: истополови заедници

Вистиномер: Националниот план за правата на ЛГБТИ заедницата се „сопна“ на истополовите партнерства

Во првичната верзија на Националниот акциски план за унапредување на правата на ЛГБТИ заедницата не е предвидено воведување правна рамка за официјално признавање на истополовите двојки, а исто така не се регулирани и прашањата за наследство на истополови партнери. Актерот и активист за човекови права, Петар Стојковиќ, за „Вистиномер“ вели дека мора да се дејствува порешително. „Политичарите мора да сфатат...

Превртени кошеви и искршени седишта – институциите си префрлаат вина за руинираната спортска сала на УКИМ

Уште во далечната 2006 година на студентите при Универзитетот Св. Кирил и Методиј (УКИМ) им беше ветена најмодерна спортска сала, која дури по 11 години - во 2017, се...