fbpx
Таг: Игор Трајковски

таг: Игор Трајковски

Преземањето на агрегаторот „Тајм.мк“ во изборната ноќ е поврзано со некој од индексираните сајтови

На денот на изборите во земјава, веднаш откако заврши гласањето, во идентичен период кога требаше да се објави конечната излезност на изборите и првичните резултати, истовремено падна сајтот на ДИК и најчитаниот агрегатор на вести во земјава, time.mk. Како што напиша на својот Твитер профил, сопственикот на Тајм.мк, Игор Трајковски, нападот почнал нешто по 22:00 часот и во него постепено...

Падна сајтот на ДИК за изборните резултати, агрегаторот time.mk под сајбер напад

Во идентичен период, во времето кога требаше да се објават конечната излезност на парламентарните избори и првичните резултати, истовремено падна сајтот на ДИК на кој се објавуваат изборните резултати, додека најчитаниот агрегатор на вести во земјава time.mk е под сајбер напад. Ниту новинарите, ниту граѓаните можат навремено да се информираат за првичните изборни резултати. Кратко пред да падне агрегаторот на...

„Јавна соба“ е збирштина на сексуални предатори кои женските тела ги гледаат како предмети без право на приватност

Девојките чии фотографии се нашле изложени пред илјадници членови на затворената група на „Телеграм“ наречена „Јавна соба“ се жртви на збирштина на сексуални предатори, кои виреат во една криперска средина каде родово базираната омраза не е само присутна, туку поттикната, велат за „Мета.мк“ експерти од областа на човековите права и родовото насилство. Овие девојки треба да бидат заштитени, а виновниците...

Автомеханичарите против замената на амбулантните возила според километражата

Со цел да се избегне ситуацијата возилата на Итната медицинска помош (ИМП) во Македонија да се расипуваат секојдневно, Министерството за здравство предвидува нов правилник, според кој овие возила ќе се сервисираат и заменуваат зависно од бројот на поминати километри.  Со овој критериум на Министерството не се согласуваат автомеханичарите, бидејќи според нив, критериум за замена и сервисирање на возилата би...

Портокаловата фаза ги препоти граѓаните

Летото во државава започнува со прогласена портокалова фаза, температури над 30 степени Целзиусови и топла воздушна маса од југ која предизвикува сончево и натпросечно топло време за овој период...