fbpx
Таг: Гоце Цветановски

таг: Гоце Цветановски

„Бизнисот на задоволството“ доби награда за најдобар долгометражен филм на фестивал во САД

Филмот „Бизнисот на задоволството“ на авторот Гоце Цветановски ја доби наградата за најдобар долгометражен филм на „Риверсајд Филм фестивал“ во Калифорнија, САД. Фестивалот, што се одржа од 10 до 14 Април, во своето 22-годишно постоење се залага за промоција на филмови кои обработуваат општествени предизвици, но и говорат за смелоста на човековиот дух. „Бизнисот на задоволството“ ја следи приказната на...

Излезе играта „Senua’s Saga: Hellblade 2“

Излезе играта „Senua's Saga: Hellblade 2“, изработена од фирмата Ninja Theory. Во играта контролирате женски лик со проблеми со менталното здравје. Сенуа има свое алтер его што ја води...