fbpx
Таг: Финска

таг: Финска

Финците не сакаат во НАТО – не е вистинско време!

Финскиот министер за финансии, Анто Рине, изјави дека смета оти не е вистинско време Финска да влезе во НАТО. - Според мое мислење, апсолутно е јасно дека во моментов Финска не траба да се кандидира за членство во НАТО. Сметам дека членството во Алијансата би го зголемило ризикот во нејзината безбедносна политика - рече Рине, додавајќи дека како независна држава,Финска е во...

Фински научници направиле пребарувач подобар и од „Гугл“

Научници од Финска тврдат дека измислиле интернет-пребарувач кој ќе ги надмине сите актуелни и им овозможува на корисниците многу поефикасно да сурфаат. „Сајнет“ (SciNet), развиен од страна на научниците во Хелсинки, е дизајниран за комплексни пребарувања, како, на пример, кога корисниците не се сигурни како да ги постават своите прашања за пребарување. Во моментов овој пребарувач може да се користи и...

Детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“ – Битола со 10 награди се врати од Финска

Десет награди на интернационалниот ликовен фестивал за деца и за младинци, што синоќа заврши во финскиот град Хивинка, освои Детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“ - Битола. Коста Хаџиантоновски, раководител на студиото, вели дека освоените одличја ја дополнуваат исклучително успешната година на Детското ликовно студио „Св.Кирил и Методиј“, чии членови од секој меѓународен фестивал се враќаат со награда. Членовите на детското ликовно студио...

Лажна реклама за чај ги злоупотребува аналитичарот Петар Арсовки и доктор Драган Даниловски

Објавата шири морбидна лага дека починал политичкиот аналитичар Петар Арсовски, чијашто фотографија е злоупотребена. Кога ќе го отворите линкот за да ја дознаете вистината, тој ве води на страница...