fbpx
Таг: ФијатЦановски

таг: ФијатЦановски

Кој е Фијат Цаноски: бизнисмен, пратеник и непријател на власта

Главна тема на денешната прес-конференција на лидерот на СДСМ, Зоран Заев, беше уривањето на објектот „Космос“ на Фијат Цаноски. Тој беше и пратеник како претседател на партијата ПЕИ, која коалицираше со СДСМ во предизборната коалиција „Сојуз за иднината“. Цаноски е еден од основачите на првиот приватен факултет - Факултетот за општествени науки (ФОН) со насоки европско право и право на ЕУ,...

Ризиците од корупција и судир на интереси во набавките за ковид-19 остануваат високи

Високи ризици од корупција и судир на интереси изобилувале во јавните набавки поврзани со ковид-19 и во второто полугодие од 2021 година, покажува длабинскиот мониторинг на Центарот за граѓански...