fbpx
Таг: деманти

таг: деманти

Серија деманти и најави за тужби од НВО и од граѓански организации за клеветите на СОС

Реакциите, демантите и најавите за тужби од голем број граѓански здруженија и асоцијации против тврдењата и клеветите на „Стоп операција Сорос“ (СОС) изнесени во саботата, продолжуваат. По реакциите од вчера, денеска со барања за извинување и со деманти се јавија и здружението „Регионален центар за одржлив развој“ од Кратово, Организација на жени од Струмица, Здружението „Факултет за работи што не...

Деманти и најави за тужби од невладини и од граѓански организации за клеветите на СОС

Невладини и граѓански организации денеска испратија деманти и побараа извинување од Цветин Чилиманов и од Никола Србов, кои на прес-конференција на движењето „Стоп операција Сорос“ (СОС) ги обвинија дека „работеле против државните и демократските интереси на Македонија, преку обиди за влијаење на предвремените парламентарни избори“. Организациите наведуваат дека информациите што Чилиманов и Србов ги изнеле се клевети насочени кон сите организации...

На вебинар за „сајбер чистка“ ќе дознаете како да се брише „дигиталната прашина“

Живееме во време кога да се одржува сајбер хигиена е исто како да се одржува лична хигиена. Taa мора редовно да се одржува, а веќе кога ќе премине во...