fbpx
Таг: Бизнисот на задоволството

таг: Бизнисот на задоволството

„Бизнисот на задоволството“ доби награда за најдобар долгометражен филм на фестивал во САД

Филмот „Бизнисот на задоволството“ на авторот Гоце Цветановски ја доби наградата за најдобар долгометражен филм на „Риверсајд Филм фестивал“ во Калифорнија, САД. Фестивалот, што се одржа од 10 до 14 Април, во своето 22-годишно постоење се залага за промоција на филмови кои обработуваат општествени предизвици, но и говорат за смелоста на човековиот дух. „Бизнисот на задоволството“ ја следи приказната на...

Филмот „Бизнисот на задоволството“ на „Седона интерешнал филм фестивал“ во Аризона

„Бизнисот на задоволството“ на Гоце Цветановски ќе биде прикажан на јубилејното 30. издание на „Седона интернешнал филм фестивал“, кој ќе се одржи од 24 февруари до 3 март во Аризона. Мисијата на организаторите е поддршка на независните филмски дела од целиот свет, потребата да се разбере човековата природа и препознавањето на вистинските вредности преку филмот. Филмот на Цветановски исто така...

Излезе играта „Senua’s Saga: Hellblade 2“

Излезе играта „Senua's Saga: Hellblade 2“, изработена од фирмата Ninja Theory. Во играта контролирате женски лик со проблеми со менталното здравје. Сенуа има свое алтер его што ја води...