fbpx
Tag: Вевчани

tag: Вевчани

Palma e parë u mboll edhe në Vevçan

Reagimet e qytetarëve nuk kanë të ndaluar, por përforcohen edhe përpjekjet e kompetentëve nga qendra e parë turistike maqedonase gjegjësisht qytetin e Ohrit ta bëjnë “qytet të palmave”. Edhe pse reagimet në përgjithësi janë negative, por përgjatë bregdetit të qytetit, palmat e shumtë të mbjellë hapësirë i kanë dhënë pamje krejtësisht tjetër. Zyrtarisht, aksionin dënoi edhe dega lokale e VMRO...

Sonte fillon karnavali i Vevçanit

Në Vevçanë sonte fillon programi kryesorë muzikor. Ndërsa nesër është manifestimi qendrorë- karnavali i maskave më origjinale. Të pranishmit do t’i zbavitin bendi Superhiks dhe Prlavo Kazalishte. Shtëpia televizive BBC do të incizoj dokumentar për këtë manifestim origjinal i cili do t’i pasqyrojë traditat e vjetra të Vevçanit. Defileu kryesorë i maskave në këtë karnaval do të filloj nesër pasdite.