fbpx
Tags универзитет

Tag: универзитет

Miratohet ligji për formimin e universitetit “Dajman Gruev”

Me 67 vota ”për” dhe 6 vota ”kundër”, kuvendi i Maqedonisë e ka votuar ligjin për themelimin e universitetit të ri Damjan Gruev”. Zv. ministri i arsimit, Spiro Ristovski, theksoi ideja bazë për themelimin e këtij universiteti është rritja e cilësisë së arsimit të lartë, para se gjithash në sferat e rëndësisë së posaçme. Kuvendi gjithashtu votoi edhe  propozim-ligjet për ndryshimet e ligjeve...

Studentët uzurpuan fakultetet dhe ligjeratat

Plenumi Studentor ka okupuar hapësirat e Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” duke i shpallur "Zonën Autonome". Kërkesat e tyre mbeten të njëjtat, ligj i ri i bazuar në analiza të thella, duke përfshirë në përgatitjen e tij edhe studentët. Kërkesa kryesore ka të bëjë me anulimin e provimit shtetëror. “Plenumi Studentor" kërkon të nënshkruhet marrëveshje mes një konference ndër universitare...

Për MASh-in propozimi i FShKI-së i pranueshëm

Propozimi I dekanit të Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë  në UShKM, Dimitar Trajanov për të punuar në institucioni të arsimit të lartë në vende sipas programeve studimore të cilat pjesërisht (60-70 për qind) kanë qenë kompatibile me programet e universiteteve duket e pranueshme dhe do të jetë lëndë për analizë plotësuese, thonë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës. “Propozimin...