fbpx
Tag: Sebastian Kurc

tag: Sebastian Kurc

Politikanët evropian kritikojnë Kurcin për mbështetjen e VMRO DPMNE-së

Ish shefi i socialdemokratëve në Parlamentin Evropian, Hanes Svoboda shprehi keqardhje për pjesëmarrjen e shefit të diplomacisë austriake Sebastian Kurc në mitingun parazgjedhore të VMRO DPMNE-së në Shkup. “Është koha që Maqedonia të bëj hapa përpara në vlerat evropiane. Për këtë, është për të ardhur keq që ministri Kurc i mbështeti ata që janë përgjegjës për situatën e rëndë në...

Brukseli nuk komenton vizitën e Kurc dhe mban qëndrimin për ndarjen e partisë nga shteti

Komisioni Evropian sot nuk deshi të komentoj pjesëmarrjen e ministri të jashtëm të Austrisë Sebastian Kurc në mitingun partiak të VMRO DPMNE-së dhe takimin e tij shtetëror me shefin e diplomacisë së vendit, Nikolla Poposki. Në pyetjen e “Meta” se si e komenton vizitën e këtillë të përfaqësuesit të lartë të një vendi- anëtarë të BE-së, nga Brukseli thonë se...

Kurc: Në mitingun mora pjesë si anëtarë i partisë simotër dhe këtu s’ka asgjë kontestuese

Në mitingun e djeshëm të VMRO DPMNE-së mora pjesë si anëtar i Partisë Popullore Evropiane dhe këtu s’ka asgjë kontestuese, tha ministri i jashtëm i Austrisë, Sebastian Kurc si përgjigje në pyetjen e gazetarëve pas takimit të sotëm me homologun e tij maqedonas, Nikolla Poposki. “Këtu jam si ministër i jashtëm i Austrisë. Dje isha në manifestim partiak, prezent si...

Kurc: Nëse ka nevojë, do të hapen kampe refugjatësh në Maqedoni

Austria në disa javët apo muajt e ardhshëm do të arrijnë kufirin e pranimit të refugjatëve në nivel vjetor (37.500) dhe do ta mbyll kufirin- deklaroi shefi i diplomacisë austriak, Sebastian Kurc në konferencën e përbashkët me ministrin e jashtëm Nikolla Poposki. “U dakorduam që Austria të japë mbështetje dhe atë jo vetëm presonel nga radhët e policisë dhe ushtrisë...

Kurc, Zaorlek dhe Han në 10 ditët e ardhshëm për vizitë në Maqedoni

Ministrat e jashtëm të Austrisë dhe Çekisë, Sebastian Kurc dhe Lubomir Zaorlek këtë javë do të arrijnë për vizitë në Maqedoni, ku në fokus do të jetë kriza e refugjatëve. Kurc vizitën e tij në Maqedoni do të vazhdon në saje të vizitave nëpër vendet e Ballkanit Perëndimor. Para dy ditëve ai ishte për vizitë në Sarajevë ndërsa dje qëndroi...

Kurc: Pa BE, B e H dhe Kosova mund të radikalizohen

Ministri i jashtëm austriak, Sebastijan Kurc deklaroi se vendeve të Ballkanit Perëndimor nuk duhet t’ju bllokohet perspektiva evropiane sepse vendet si Kosova dhe B e H në të kundërtën mund të bëhen pjesë e grupeve radiale. “Bëhet fjalë për një kërcënim për ne se fqinj. Për këtë nevojitet jo vetëm perspektivë evropiane, por distancim të qartë nga kjo” tha Kurc...