fbpx
Tag: рудник

tag: рудник

“Sasa” për ndotjen e lumit të Kamenicës do të marrë gjobë prej maksimum 100.000 euro

Inspektorati shtetëror për mjedis jetësor ka propozuar gjobë prej maksimum 100.000 euro për minierën Sasa, mbeturinat e së cilës shkaktuan dje një katastrofë mjedisore në lumin e Kamenicës në Makedonska Kamenicë. Shumën e saktë të gjobës, sipas procedurës së parashikuar nga Ligji për mjedisin jetësor, do ta përcaktojë komisioni i Ministrisë së mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor, në një...

Shpërthim në minierën e “Dobrevës”, dy minatorë të lënduar

Dy minator, sot në mëngjes rreth orës 7:15, janë shtruar në Klinikën e Shtipit, me lëndime nga shpërthimi që ka ndodhur derisa kanë punuar në minierën “Dobrovë” në Probishtip. Polica e Shtipit konfirmoi se  shpërthimi ka ndodhur nga shkaqe të panjohura. Në këtë shpërthim jështë lënduar D.Z. 42 vjeç Z. T. 49 vjeç që  të dy nga Probishtipi. Më rëndë...