fbpx
Tag: Ректорат

tag: Ректорат

“Plenumi studentor” bllokon hyrjen para Rektoratit të USHKM

Disa përfaqësues të "Plenumit studentor" për momentin kanë bllokuar hyrjen e rektoratit të UKSHM, ku për sot prej orës 10 është paralajmëruar seancë ku pritet të zgjidhet rektori i ri, shkruan "Nova TV". Studentët kanë bllokuar hyrjet për të gjithë të punësuarit sepse, siç thonë, rektori do të emërohet me 10 vota të përfaqësuesve studentor të cilët nuk janë legjitim. Ata...

“Plenumi studentor” sërish bllokoi Rektoratin e USHKM, rektori u premtoi takim

Për shkak se kërkesat e "Plenumit studentor" nuk u shqyrtuan në afatin e paraparë të kërkuar, studentët sërish bllokuan hyrjen e rektoratit të "Shën Kirilit dhe Metodit" "Siç dihet, kërkesat tona nuk janë shqyrtuar në afatin e paraparë. Për këtë shkak, sot studentët e "Plenumit studentor" sërish erdhën që të bllokojnë punën e Rektoratit. Pas një kohe të shkurtërt na...

Studentët bllokuan Rektoratin, të punësuarit presin para bifesë

"Plenumi i Studentëve" dhe Organizata rinore "Mugra" nga mëngjesi kanë bllokuar Rektoratin e Universitetit "Shën Kirili dhe Metodi" në Shkup, në shenjë revolte për drunjtë e prerë para kampusit të fakultetit. "Në shenjë revolte, studentët e Universitetit " Kirili dhe Metodi" shpallin ndërprerje të punës së Rektoratit" njoftuan mëngjesin e sotëm nga "Plenumi i Studentëve".   Protesta filloi që të shtunën, disa orë...

Grupi punues do të përpiloi ligjin për arsimin e lartë

  Muajin e ardhshëm do të përpilohet analizë në bazë të të cilës do të definohet ligj i ri për arsim të lartë. Kjo është marrëveshja e takimit të sotshëm në Rektoratin e universitetit “Shën Cirili dhe Metodi”, mes përfaqësuesve të rektoratit, Plenumit Studentor dhe Plenumit të Profesorëve, Ministrisë së Arsimit si dhe qeverisë. Pas debatit 4 orë e gjysmë, gazetarëve...