fbpx
Tags помош

Tag: помош

Gjashtë institucione gjyqësore morën certifikatën për ISO 9001: 2015 me mbështetjen e USAID-it

Gjashtë institucioneve gjyqësore sot u janë ndarë certifikatat për standardin për cilësi ISO 9001:2015 në suazat e mbështetjet së Programit të USAID për përmirësimin e funksionimit të organizatave. Këshill Gjyqësor në Maqedoni, Gjykata Supreme dhe katër gjykatat e Apelit në Shkup, Shtip, Manastir dhe Gostivar jo vetëm që janë institucionet e para gjyqësore që morën certifikata për këtë standard, por...

Misajlovski premton 6 milionë euro shtesë për riparimin e dëmeve nga vërshimet

Gjashtë milionë shtesë janë ndarë për riparimin e vendet të përfshira nga vërshimet e mëdha të 6 gushtit. Prej tyre, 3 milionë janë ndarë nga Buxheti i R. së Maqedonisë, 2,5 milionë nga Qyteti i Shkupit ndërsa 500 mijë ka ndarë komuna Gazi Babë. Këtë sot e kumtoi ministri i transportit dhe lidhjeve, Vlado Misajlovski gjatë shënimit të fillimit të...

Familjet nga zonat e vërshuara do të marrin nga 200 euro nga Kryqi i Kuq

Nga data 7 deri më 30 gusht në llogarinë e Kryqit të Kuq të Maqedonisë janë grumbulluar 57.860.933, nga të cilat 44.610.633 denarë janë të llogari të Fondit të solidaritetit dhe 13.250.300 denarë me thirrje në telefonat për donacione. Për këtë sot në konferencën për shtyp informoi sekrtari i përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RM-së Sait Saiti, me ç’rast...

Nga telefonat deri më tani janë grumbulluar 700.00 denarë ndihmë për të prekurit nga përmbytjet

Në zonat e përmbytura në Manastir Prilep, Shtip, Koçan, Strumicë kurse dje pasdite edhe në rajonin e Kërçovës dhe Gostivarit, Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë shpërndante ndihmë. Nëpërmjet telefonave celularë T- Mobile, ONE dhe VIP 070 075 077 /143 400 sot janë mbledhur 4.683.500 denarë, kurse në Fondin e solidaritet janë grumbulluar 741.987 denarë. Në rajonin e Manastirit janë...

FFM do të ofroj ndihmë për të pësuarit në vërshimet

Federata Futbollistike e Maqedonisë do të dhuroj ujë për pije dhe higjienë, pas apelit të Kryqit të kuq të Maqedonisë, për t’u dalë në ndihmë të pësuarve në vërshimet në rajonin lindor të vendit i cili është përfshirë nga vërshimet e lumenjve në disa vise, njofton “Sportmedia”. FFM u bën thirrje federatave dhe organizatave tjera të sportit që të përfshihen...