fbpx
Tag: починат

tag: починат

Ndërroi jetë ish presidenti bullgar, Zhelju Zhelev i pari që Maqedoninë pranoi si shtet

Në moshën 79 vjeçare sot ndërroi jetë presidenti i parë i zgjedhur demokratik në Bullgari, Zhelju Zhelev, lajmëroi BTA. Zhelev ka lindur më 3 mars të vitit 1935 në fshatin Veselinovë në Shumen. Arsimin e mesëm e mbaroi në gjimnazin në Shumen, dhe në vitin 1958 diplomon filozofi në Universitetin e Sofjes "Shën Klimenti i Ohrid". Filozof me profesion, disident, politikan...