fbpx
Tag: НВО

tag: НВО

SOS: NGO, GONGO apo PONGO e paregjistruar?

“Stop operacioni Soros” (SOS), që u prezantua më 17 janar të këtij viti, anëtarët e të cilës janë historiani Nikola Sërbov, i cili shpesh është mysafir në disa media si “analist politik” dhe gazetarët Cvetin Çilimanov dhe Nenad Mirçevski, të cilët janë të njohur nëpër media. Nga një televizioni nacional, për shembull, këta të tre ishin të kualifikuar si...

Shilegov: Me urdhër të DSK-së po kontrollohet puna e 22 OJQ-ve dhe 42 personave kritikues të pushtetit

Zëdhënësi i LSDM-së dhe deputeti i Kuvendit, Petre Shilegov sot deklaroi se sipas informacioneve me të cilat posedojnë, pas nismës së drejtorit aktual të DSK-së dhe ish drejtorit të Drejtorisë për kundërzbulim financiar, Vladimir Atanasovski, Komisioni shtetëror për pengimin e korrupsionit ka kërkuar kontroll mbi 22 organizata joqeveritare. “Drejtoria për kundërzbulim financiar, sipas informacioneve, ka hapur kontrolle për 22 OJQ....

Gruevski zbulon ilaç për Sorosin, pushon në mënyrë aktive dhe e lexon Trampin

Në “mega- intervistën” e fundvitit për edicionin elektronik të javores “Republika”, lideri i VMRO DPMNE-së Nikolla Gruevski, hapësirë shumë të madh ndau për ballafaqimin me “Xhorxh Sorosin dhe të gjitha milionat që i derdh në Maqedoni” dhe me “gazetarët e korruptuar, pronarë të mediave, profesorë, intelektualë, analistë, aktivistë, të udhëhequr nga protestues profesional”. “Po të mos ishte Sorosi me rrjetën...

“Bombë” e re para Qeverisë

“Bomba” e 37 sot do të “shpërthej” para Qeverisë. Sipas informacioneve jozyrtare “bomba” ka të bëjë me organizata joqeveritare. Konferenca për shtyp do të mbahet sot në ora 14. “Bombën” e re e paralajmëroi zëdhënësi i partisë Petre Shilegov, në profilin e tij në “Facebook”.

IDSCS kërkon përfshirje të orgranizatave qytetare në takimet me liderët

Instituti për demokraci “Societas Civilis”- Shkup bën thirrje që në takimet mes liderëve partiak të kyçen edhe organizatat dhe lëvizjet qytetare. “Societas Civilis” konstaton se është i rëndësishëm roli i qytetarëve në sigurimin e reformave për demokracinë e shoqërisë “Propozojmë që në takimet e liderëve, si dhe në format tjera për zgjidhjen e krizës të marrin pjesë dy përfaqësues të organizatave...

OJQ: Gjuha e urrejtjes në vend të lirisë së të shprehurit

Në Maqedoni në vend të lirisë së shprehjes ekziston fjalori i urrejtjes, thonë organizatat joqeveritare, që sot në Tetovë ishin pjesë e debatit me titull “Liria e shprehjes”. Ofendimet dhe shpifjet që i përjetojnë kategoritë e ndryshme të qytetarëve, rrallë marrin epilog gjyqësorë, theksoi aktivisti civil, Bekim Asani. “Kjo gjuhë e urrejtjes ka përhapje të madhe në Tetovë. Duke pasur parasysh...