fbpx
Tag: Këshilli programor

tag: Këshilli programor

SHGM: Rizgjedhja e Cvetkovskit për drejtor nuk i ndihmon reformat në RTM

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë vlerëson se rizgjedhja e Marjan Cvetkovskit për drejtor të Radiotelevizionit të Maqedonisë nuk ndihmon reformimin e transmetuesit publik dhe çlirimin e tij nga kontrolli politik, thuhet në reagimin e SHGM-së. Ata thonë se "zgjedhja e Cvetkovskit është rezultat i trysnisë së fuqishme që ndaj anëtarëve të Këshillit programor kanë ushtruar VMRO-DPMNE-ja opozitare dhe BDI-ja në pushtet." "Për...

Marjan Cvetkovski rizgjidhet drejtor i RTM-së nga 13 kandidatë të paraqitur

Drejtori aktual i Radiotelevizionit të Maqedonisë (RTM), Marjan Cvetkovski, në konkurrencë të 12 kandidatëve të tjerë dje është rizgjedhur në krye të transmetuesit publik, konfirmoi për agjencinë "Meta" Smilka Janeska - Sarkanjac, kryetare e Këshillit Programor të RTM-së. Këshilli e shpalli konkursin për zgjedhje të drejtorit të ri më 26 janar, për shkak se mandati i vjetër i Cvetkovskit përfundon...

ASHAAM-i duhet të jetë bartës i mirëfilltë i politikave për mediat, e jo vetëm rregullator

Аgjencia për shërbime audio dhe audio-vizuale mediatike (ASHAAM) duhet të jetë bartës i mirëfilltë i politikave për sferën mediatike, përveç punës së saj të rregullt si rregullatorre, gjë të cilën, së paku në periudhën prill - shtator të vitit të kaluare, e bëri në mënyrë cilësore. Ndërsa, Këshilli programor i transmetuesit publik të radiodifuzionit (RTM), duhet të jetë më...

Ratajkovski, edhe përkundër dorëheqjes, akoma është kryeredaktor i TVM 1

Dime Ratajkovski akoma formalisht dhe juridikisht është kryeredaktor i shërbimit të parë programot të RTVM-së, edhe pse para më shumë se një muaji ka dhënë dorëheqje për arsye personale. Në ueb-faqen e RTM-së ai akoma figuron si kryeredaktor i shërbimit të parë programor. Ratajkosi sot nuk deshi të komentojë dhe të përgjigjet në pyetjen e agjencisë "Meta" se a është...