fbpx
Tag: карневал

tag: карневал

Dënime për torturuesit e kafshëve në Vevçan!

Fotografi nga karnavali i Vevçanit me torturë të kafshëve përmbushën rrjetet social. Shoqatat  për mbrojtjen e kafshëve  thonë se janë të tmerruar  nga fotografitë dhe nga informacionet e fituara nga karnavali i Vevçanit dhe se ajo që ka ndodh atje paraqet sadizëm. Jemi të shokuar që në vend të artit, humorit dhe satirës, Vevçani mundësoi dhe toleroi dhunë, frikë, gjak...

Sonte fillon karnavali i Vevçanit

Në Vevçanë sonte fillon programi kryesorë muzikor. Ndërsa nesër është manifestimi qendrorë- karnavali i maskave më origjinale. Të pranishmit do t’i zbavitin bendi Superhiks dhe Prlavo Kazalishte. Shtëpia televizive BBC do të incizoj dokumentar për këtë manifestim origjinal i cili do t’i pasqyrojë traditat e vjetra të Vevçanit. Defileu kryesorë i maskave në këtë karnaval do të filloj nesër pasdite.

Vevçanasit Vitin e Ri e pritën në terr dhe me të ftohtë

Banorët e Vevçanit, Vitin e Ri e pritën në terr, ngrirë dhe të mllefosur ndaj kompetentëve të cilët  në temperatura në -10, me ditë të tëra i lanë pa energji elektrike. Ata kërkojnë urgjentisht t’iu zgjidhte problemi, sepse po pësojnë dëme të mëdha, iu shkatërrohen pajisjet elektrike, nuk kanë telefon, çdo ditë blejnë bateri dhe qirinj. Vevçanasit paralajmërojnë padi grupore,...