fbpx
Tag: Илинден

tag: Илинден

Груевски: Паметните нации од секоја криза излегуваат посилни

Навраќајќи се на стремежите и оддавајќи почит на жртвите на илинденците и на учесниците во антифашстичката борба, премиерот, Никола Груевски, во свето обраќање пред споменикот на претседателот на Презедиумот на АСНОМ, Методија Андонов-Ченто, во Скопје истакна дека нивната борба е поттик за „нашата борба и за нашиот стремеж кон највисоките цели. Посилна држава, посреќен и помоќен народ во неа“. -...