fbpx
Tag: демократија

tag: демократија

NED: Lufta kundër segregimit dhe diskriminimit racor në SHBA vazhdon

Vrasja brutale e afrikano-amerikanit Xhorxh Fllojd (George Floyd) nga një oficer i policisë në Mineapolis ka ngjallur zemërim dhe mllef, që nuk është parë në SHBA më shumë se 50 vjet, që nga vrasja e Martin Luther King Jr. thuhet në komunikatën e Fondit kombëtar për demokraci (NED) lidhur me zhvillimet e fundit në SHBA. “Demokracia jonë është vënë në...

Bundestagu vlerëson se vështirë do të shkojë formimi i Qeverisë në Maqedoni

Komisioni për çështje evropiane në Bundestagun gjerman sot diskutoi për situatën aktuale në Maqedoni, ndërsa pas përfundimit të seancës, social- demokrati Josip Juratoviq (SPD) deklaroi se situata në Maqedoni është e vështirë sa i përket formimit të Qeverisë, njofton “Dojçe Vele”. Ai shton se patjetër të vazhdojë ndërmjetësimi që të pranohet rezultati i zgjedhjet dhe të formohet Qeveria. “Në një demokraci...

Orav: Maqedonia ka problem me demokracinë, lirinë dhe drejtësinë

Ambasadori i BE-së në Maqedoni, Aivo Orav, deklaroi se shteti ka probleme serioze në pikëpamjen e vlerave të demokracisë, lirisë dhe të drejtave të cilat po i promovon Bashkimi Evropian. Orav në debatin “BE duhet të zgjerohet dhe t’i përfshijë vendet e Ballkanit Perëndimor” tha se momentet e vetme pozitive nga viti i kaluar për vendin janë protestat e qeta...

Anketa: vendimet duhet t’i sjellin profesionistët, e jo politikanët

В Në demokraci sjellja e vendimeve duhet t’u lihet profesionistëve dhe intelektualëve, dhe jo vetëm politikanët, mendojnë 87% të qytetarëve maqedonas, ndërsa 7% nuk janë dakord, tregojnë rezultatet e studimit “Kultura politike, evropianizim dhe frika në Maqedoni” nga anketa “Evrometar” e kryer në vitin 2014.   Se në Maqedoni kemi demokraci të tërësishme, mendojnë 34% e qytetarëve, ndërsa 39% mendojnë se aspak...