fbpx
Tag: AngelaMerker

tag: AngelaMerker

Holand dhe Merkel dënuan vrasjen e Nemtsovit

Presidenti francez, François Holande në një deklaratë njoftoi se e cilëson si "të pështirë dhe tradhtar" sulmin. Holande, ka theksuar se Nemtson është  përpjekur si mbrojtës i rëndësishëm në demokracinë dhe të drejtat e njeriut të vendit të tij. Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka qenë e para që ka dënuar vrasjen e politikanit të njohur rus të opozitës, Boris Nemtsov,...

Angela Merkel shpallet personazh i vitit nga gazeta britanike “The Times”

“Ka arritur të rikthejë perëndimin tek vlerat e tij themelore” Gazeta konservatore britanike, The Times, ka zgjedhur kancelaren gjermane si personazhin e viti 2014. Sipas gazetes, Angela Merkel, është një grua e fuqishme e cila ia ka arritur që të profilizohet si gruaja e pushtetshme që ndërmjetësoi në kohët e krizave më të vështira në botë. Gjithashtu, The Times, thekson...