fbpx

Këtë verë presim 10% më shumë turist të huaj se vitin e kaluar

-

Para sezonit veror, punonjësit turistik presin më shumë mysafir të huaj se vitin  e kaluar ndërsa vlerësimet tregojnë se numri do të jetë më i madh për 10%.

Turistët e parë nga Danimarka udhëtuan për në Ohër ndërsa në fillim të muajit maj priten mysafirët tradicional nga Holanda dhe Belgjika.

Drejtori i Agjencisë për promovimin dhe mbështetjen e turizmit, Kristian Xhambazovski, pret se do të kemi sezon të suksesshëm turistik gjegjësisht se do të ketë rritje të numrit të turistëve të huaj për 10 deri 13%.

Për ndërtimin e hoteleve të reja në rajonin e Ohrit dhe Strugës, thotë se rëndësia e tyre është shumëkahëshe e jo vetëm për zhvillimin e turizmit lokal.

“Ndërtimi i komplekseve hotelierike kontribuon që të formohen kuadro cilësore, të përmirësohen shërbimet dhe konkurrenca e prodhimit maqedonas turistik. Turizmi është industri komplekse, ka gjëra që kontribuojnë për zhvillimin e tij dhe gjendje që mund të përmirësohen, deklaroi Xhambazovski në 20 vjetorin e ekzistimit të grupacionit “Fibula”.

Infrastruktura është një prej dobësive të turizmit tonë ndërsa si mungesë këtë e theksojnë edhe turistët e huaj. Megjithatë, sipas Xhambazovskit përmirësimi i infrastrukturës është proces pa fund.

Sipas të dhënave të Entit shtetërorë të statistikë, numri i turistëve në muajin shkurt të këtij vitit është 29. 473 turist ndërsa numri i bujtjeve 62.297.

Në raport me  muajin shkurt të vitit 2014, numri i turistëve është shtuar për 9% ndërsa numri i bujtjeve për 2,8%.

Numri i turistëve vendor në muajin shkurt të vitit 2015 në raport me muajin e njëjtë të vitit të kaluar është zvogëluar për 11,6% ndërsa ai i të huajve ka shënuar rritje prej 23,5%.

Numri i bujtjeve të turistëve vendor në muajin shkurt 2015 në raport me muajin e njëjtë të vitit të kaluar është zvogëluar për 13,1% ndërsa numri i bujtjeve të turistëve të huaj është rritur për 16%.

Në periudhën janar- shkurt 2015, në raport me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, numri i turistëve është rritur për 7,6% edhe atë: tek turistët vendor ka ulje prej 5,6% ndërsa tek të huajt rritje për 18,2%.

Në periudhën janar- shkurt 2015, në raport me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, numri i bujtjeve është rritur për 1,7% edhe atë: tek turistët vendor ulje prej 12,1% ndërsa tek të ato të huajt rritje për 15%.

Нашите вести во вашето сандаче

Секој ден во 17 ч. добивајте ги вестите од Новинската агенција Мета директно на вашата електронска адреса.

Ве молиме одберете на кој начин сакате да добивате информации од нас:
Можете да се отпишете од оваа листа преку линкот на крајот од нашите пораки.