Повеќе од 10.000 заинтересирани посетители присуствуваа на третиот Саем за вработување кој се оддржа во Безистенот во Штип, во организација на Агенцијата за Вработување на Република Македонија.
На саемот се претставија 32 компании од Македонија, од кои најзастапени беа од производствениот сектор.