fbpx
Таг: Номбео

таг: Номбео

Скопје е најзагаден град во Европа, пишуваат босанските медиуми

Скопје е најзагадениот европски град, со многу висок индекс на загаденост, пишуваат босанските медиуми, повикувајќи се податоците на веб-страницата „Нумбео“, која собира податоци за градовите во различни категории. Главниот град на Македонија, со индекс на загаденост од 84,82, е на врвот на листата на најзагадени европски градови. На второ место е Москва, со индекс 81,58, трет е Киев, додека италијанскиот...

Климатските промени не се нова „пландемија“, туку реалност и научно се докажани

Климатските промени беа во фокусот на Светскиот економски форум (СЕФ) во 2021 година, но тие се високо на агендата и во последниве години и тука нема ништо спорно. Наспроти...