fbpx
Таг: индексназагаденост

таг: индексназагаденост

Скопје е најзагаден град во Европа, пишуваат босанските медиуми

Скопје е најзагадениот европски град, со многу висок индекс на загаденост, пишуваат босанските медиуми, повикувајќи се податоците на веб-страницата „Нумбео“, која собира податоци за градовите во различни категории. Главниот град на Македонија, со индекс на загаденост од 84,82, е на врвот на листата на најзагадени европски градови. На второ место е Москва, со индекс 81,58, трет е Киев, додека италијанскиот...

Џулијан Асанж го доби правото на жалба против екстрадиција во САД

Џулијан Асанж доби дозвола да поднесе нова жалба против неговата екстрадиција во САД, каде е обвинет за објавување воени тајни, и ќе може да ги оспори гаранциите на САД...