fbpx
Tag: Велигден

tag: Велигден

Ivanov- T’i ndihmojmë njëri- tjetrit dhe të repsektojmë familjen dhe të afërmit

­ Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov, me rastin e festës së madhe krishtere ­ Pashkët, u urojë të gjithë besimtarët ortodoksë në Republikën e Maqedonisë, si dhe të gjithë besimtarët e Kishës Evangjeliste ­Metodiste të  vendit. "Në këtë ditë të rëndësishme për të gjithë të krishterët e kujtojnë sakrifikimin e Krishtit për shpëtim e njerëzimit. Gjatë Pashkëve kumtohet...

Besimtarët ortodoksë sot festojnë Pashkët

Nata e së shtunës dhe e diela, 12 prill, është festë për besimtarët ortodoksë. Është Festa e Pashkëve Ortodokse. Pashka është mbi të gjitha një përvjetor që feston jetën dhe triumfin e saj mbi vdekjen. Ja përse simboli i kësaj ngjarjeje janë vezët, emblema të pjellorisë dhe të ciklit të jetës. Tradita e vezëve të kuqe ka origjinë të lashtë dhe...